Διαλέξε το δικό σου αγαπημένο πετράδι! Μέρος 1ο

Published: 16 Σεπτεμβρίου 2020
ΚατηγορίεςSpecial

Οι λίθοι που χρησιμοποιούνταν στην αργυροχρυσοχοΐα, παραδοσιακά χωρίζονταν σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους. Στους πολύτιμους λίθους συγκαταλέγονταν το διαμάντι, το ρουμπίνι, το ζαφείρι, το σμαράγδι αλλά και ο αμέθυστος. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν οι ημιπολύτιμοι λίθοι. Στην πορεία των χρόνων όμως, ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα αμέθυστου και η αξία του υποχώρησε πολύ συμπεριλαμβάνοντας το και αυτό στους ημιπολύτιμους.Η διάκριση αυτή σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους τείνει στις μέρες μας να εκλείψει, γιατί υπάρχουν ποιότητες ημιπολύτιμων λίθων, πολύ ακριβότερες από τους πολύτιμους, και αντιστρόφως.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία συνεχή αύξηση της ποικιλίας των ημιπολύτιμων λίθων και ταυτόχρονα συνεχή μείωση των τιμών. Αυτό κυρίως οφείλεται στην παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και στην ευκολότερη πλέον επεξεργασία των λίθων, χωρίς τον απαιτούμενο πλέον πανάκριβο εξοπλισμό.
Σε πολλούς πολιτισμούς οι άνθρωποι απέδιδαν στις πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες κάποιες θεραπευτικές και μαγικές ιδιότητες που με το πέρασμα των χρόνων έμειναν και πέρασαν και σε εμάς. Παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποια από τα πολύτιμα και ημιπολύτιμα πετράδια και τις ιδιότητες τους.

Διαμάντι Ο υπέρτατος θεραπευτής και ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Εξαγνίζει σώμα και πνεύμα, αναδεικνύει την προσωπικότητα και εμπνέει αθωότητα, αγνότητα, πιστότητα, αφθονία και γαλήνη. Θεωρείται μια από τις καλύτερες πέτρες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρυνθεί η συγκινησιακή ένταση ή η χαλάρωση των περιοχών του σώματος στις οποίες παρατηρείται «συμφόρηση» ενέργειας. Αν τοποθετηθεί ανάμεσα στα τσάκρα, ανοίγει διόδους για την ανεμπόδιστη ενεργειακή ροή.

Ζαφείρι Είναι ο λίθος της πίστης. Ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, δίνει διαύγεια και έμπνευση, προάγει τη δύναμη της θέλησης και δίνει πίστη στην κρίση μας. Είναι ένας λίθος που επιφέρει πνευματική αγάπη και γι’ αυτό χρησιμοποιείται για να θεμελιώσει την αμοιβαία πίστη ανάμεσα σε δύο συζύγους ή εραστές, αλλά και για τη διατήρηση της φιλίας, τη συμφιλίωση με τους εχθρούς και γενικά την επίτευξη θετικών συναισθημάτων. Φέρνει δύναμη, ειρήνη, ελπίδα, ευφυΐα, πλούτο, αφθονία, ευημερία, και προσελκύει κάθε είδους δώρα.

Ρουμπίνι Χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του σώματος και βελτίωση της νοητικής υγείας. Αποτελεί το έμβλημα του πάθους της δύναμης και της μεγαλειότητας, ενώ αφαιρεί τα εμπόδια και προωθεί την ηρεμία. Στον έρωτα προκαλεί έντονα συναισθήματα και ορμητικότητα, και δεμένο σε χρυσό φέρνει παθιασμένες ερωτικές περιπέτειες στο άτομο που το φορά. Φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, αφθονία, αισιοδοξία, εμπνέει πάθος και εντείνει τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σμαράγδι Αντικατοπτρίζει την έμπνευση και τη διαίσθηση. Είναι ο λίθος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αναδεικνύει το θεϊκό στοιχείο μέσα μας. Μεσολαβεί στην αγάπη, την αυτοπεποίθηση και τη μνήμη. Είναι σύμβολο πλούτου, μοναδικότητας, σοφίας και αγάπης. Φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει ισορροπία, πραότητα, αρμονία και γαλήνη στο σώμα και στην καρδιά.

Αμέθυστος Πνευματικός λίθος, σύντροφος στο Διαλογισμό. Φέρνει διαύγεια στο νου, καλμάρει την ταραγμένη σκέψη, διώχνει τη σύγχυση, τη θλίψη και το φόβο. Από την αρχαιότητα θεωρείται ότι προστατεύει τον κάτοχό του από τη μέθη. Καταπολεμάει τις εξαρτήσεις και κυρίως τον αλκοολισμό. Προσφέρει βοήθεια σε μεταβατικές περιόδους και περιόδους απεξάρτησης από σωματικούς ή ψυχικούς εθισμούς. Διώχνει την αϋπνία, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και εξασφαλίζει εσωτερική γαλήνη. Ενδυναμώνει την πίστη στις ερωτικές σχέσεις και στεριώνει τις φιλίες.

    Θα επανέλθουμε όμως με τις ιδιότητες των πετραδιών, γιατί υπάρχουν τόσα ακόμα ημιπολύτιμα και να πάρουμε έτσι μια εικόνα και να διαλέξουμε ο καθένας τη δικιά του αγαπημένη!!